Schița de curs

Introducere

Managementul datelor este procesul de stocare și prelucrare a datelor. În contextul întreprinderii, managementul datelor poate lua o dimensiune mult mai mare. Cantitatea de date și viteza cu care acestea ar trebui procesate, securizate, partajate, analizate etc. sunt critice.

Acest curs este destinat inginerilor de nivel de intrare. Acesta explică diferitele tehnologii, instrumente, arhitecturi și metodologii de proiectare utilizate pentru a gestiona volume mari de date. Discutăm despre forme tradiționale de stocare a datelor, cum ar fi bazele de date relaționale, precum și despre abordări mai noi, mai puțin structurate.

Sistemele de fișiere tradiționale sunt comparate cu sistemele de fișiere distribuite, iar arhitectura tradițională de server este comparată cu arhitectura de server în cluster, totul în contextul gestionării și procesării datelor mari în sistemele distribuite.

Exercițiile și testele practice vor fi efectuate de participanți, urmate de coaching din partea instructorului și discuții în cadrul grupului.

Subiectele majore vor include:

Hadoop

MS SQL

Oracle

Exadata

Hub de date

NuSQL

NouSQL

Depozitare

Business Intelligence

Data Architecture

Cerințe

  • Cunoștințe generale despre bazele de date
  • O oarecare experiență în programare
 35 ore

Numărul de participanțiPret per participant

Mărturii (4)

Categorii înrudite