Cursuri 3D Modeling

Cursuri 3D Modeling

Cursurile de instruire online sau la fața locului, cu instructor, demonstrează prin practică interactivă și practică, în direct, noțiunile fundamentale și avansate de modelare 3D.

Cursurile de formare în modelare 3D sunt disponibile ca "formare online live" sau "formare live la fața locului". Instruirea live online (cunoscută și ca "instruire live la distanță") se desfășoară prin intermediul unui desktop interactiv, de la distanță. Instruirea live la fața locului poate fi efectuată la nivel local, la sediul clientului în România sau în centrele de instruire corporative NobleProg în România.

NobleProg -- Furnizorul dvs. local de instruire

Machine Translated

Mărturii

★★★★★
★★★★★

3D Modeling Course Outlines

Numele cursului
Durata
Sinoptic
Numele cursului
Durata
Sinoptic
28 hours
SolidWorks este un software de modelare a solidelor pentru proiectare asistată de calculator (CAD) și inginerie asistată de calculator (CAE). Acesta permite utilizatorilor să schițeze idei și concepte, să exploreze dimensiuni și caracteristici și să producă desene și modele detaliate. Acest curs de formare live (online sau la fața locului), condus de un instructor, se adresează inginerilor mecatronici, mecanici, electrici și electroniști care doresc să își îmbunătățească în continuare cunoștințele despre SolidWorks cu modelarea avansată a pieselor și alte caracteristici avansate și capacități de modelare ale SolidWorks. La sfârșitul acestui curs de formare, participanții vor fi capabili să:
  Utilizați solide cu mai multe corpuri, funcții de măturare și loft și funcții mai avansate SolidWorks. Utilizați capacitățile de modelare a ansamblurilor din SolidWorks. Stăpâniți funcțiile avansate de modelare din SolidWorks.
Formatul cursului
  Prelegere interactivă și discuții. Multe exerciții și practică. Implementare practică într-un mediu de laborator live.
Opțiuni de personalizare a cursului
  Pentru a solicita o instruire personalizată pentru acest curs, vă rugăm să ne contactați pentru a aranja.
14 hours
Gemenii digitali sunt reprezentări virtuale sau replici care pot fi folosite pentru a crea simulări pentru a prezice modul în care va funcționa un produs sau un proces.Această instruire live condusă de un instructor (online sau la fața locului) se adresează oricărei persoane care dorește să învețe cum să folosească Digital Twin în monitorizarea și analiza produselor și proceselor înainte de a construi și implementa produsul real.Până la sfârșitul acestui training, participanții vor fi capabili să:
  Învață și înțelege conceptele fundamentale ale Digital Twin. Înțelegeți tipurile Digital Twin și ciclul de viață. Utilizați Digital Twin pentru a gestiona eficient datele de cercetare și modelele de proiectare.
Formatul cursului
  Prelecție interactivă și discuție. Multe exerciții și practică. Implementare practică într-un mediu de laborator live.
Opțiuni de personalizare a cursului
  Pentru a solicita un training personalizat pentru acest curs, vă rugăm să ne contactați pentru a aranja.
14 hours
This instructor-led, live training in România (online or onsite) is aimed at advanced-level web designers who wish to learn how to handle heavy drawings using AutoCAD. By the end of this training, participants will be able to:
 • Understand the challenges associated with large drawings and implement strategies for efficient file organization.
 • Apply techniques to improve drawing performance and handle regenerations efficiently.
14 hours
SolidWorks este un software pentru modelarea solidă, proiectare asistată de computer (CAD) și inginerie asistată de calculator (CAE). Permite utilizatorilor să schițeze idei și concepte, să exploreze dimensiuni și caracteristici și să producă desene și modele detaliate.Această instruire live condusă de instructor (online sau la fața locului) se adresează inginerilor mecatronici, mecanici, electrici și electronici care doresc să folosească SolidWorks pentru a schița și a produce un desen detaliat al ideilor și conceptelor lor.Până la sfârșitul acestui training, participanții vor fi capabili să:
  Înțelegeți elementele fundamentale ale SolidWorks. Proiectați și creați piese, ansambluri și modele 3D cu SolidWorks.
Formatul cursului
  Prelegere interactivă și discuție. Multe exerciții și practică. Implementare practică într-un mediu de laborator live.
Opțiuni de personalizare a cursului
  Pentru a solicita un training personalizat pentru acest curs, vă rugăm să ne contactați pentru a aranja.
21 hours
This instructor-led, live training in România (online or onsite) is aimed at designers, mechanical engineers, and anyone who wishes to learn how to create 3D models that can be constructed or 3D printed. By the end of this training, participants will be able to:
 • Create printable 3D models.
 • Use geometric transformations to build complex 3D shapes.
 • Model in a non-interactive manner using minimal lines of code.
7 hours
BEM (Boundary Element Method) este o metodă de calcul numerică și tehnică de proiectare pentru rezolvarea unei serii de probleme de inginerie și fizice. BEM este o alternativă promițătoare la FEM (Metoda elementelor finite), deoarece ocolește nevoia unei rețele 3D de elemente finite dintr-un întreg spațiu. În cadrul acestei instruiri, instruite în direct, participanții vor învăța teoria și beneficiile utilizării BEM, deoarece aplică tehnici BEM pentru rezolvarea problemelor de proiectare inginerească legate de structuri tridimensionale complexe. Conceptele matematice din spatele BEM sunt explicate și aplicate ca exerciții de codare pe tot parcursul antrenamentului. Public
 • Dezvoltatori
 • Ingineri
Formatul cursului
 • Partea de prelegere, o discuție parțială, exerciții și practici practice
14 hours
NVIDIA Omniverse este o platformă virtuală de simulare și colaborare pentru a crea și a randa vizuale și fluxuri de lucru 3D realiste. Acesta este conceput ca un hub interactiv care permite inginerilor și echipelor de producție să colaboreze în timp real și să conecteze diverse instrumente de design într-o singură platformă. Această formare directă, condusă de instructori (online sau on-site) este destinată inginerilor de design sau designerilor industriali care doresc să utilizeze NVIDIA Omniverse pentru a construi simulări realiste în timp ce lucrează în colaborare pe o platformă unică. La sfârșitul cursului, participanții vor putea:
  Instalați și activați componentele și aplicațiile Omniverse. Dezvoltați și faceți simulări 3D care imită mediul fizic exact și fluxurile de lucru. Simplifică procesul de construire și realizare a fluxurilor de lucru complexe prin conectarea diferitelor instrumente și aplicații de design pe o singură platformă.
Formatul cursului
  Lecții și discuții interactive. Multe exerciții și practici. Implementarea pe mâini într-un mediu live-lab.
Opțiuni de personalizare
  Acest curs se bazează pe versiunea Enterprise a NVIDIA Omniverse. Acesta poate fi adaptat după cum este necesar (de exemplu, NVIDIA Omniverse pentru utilizare personală). Pentru a solicita o pregătire personalizată pentru acest curs, vă rugăm să ne contactați pentru a organiza.
7 hours
Descrierea scenelor universale (USD) este un cadru open-source dezvoltat de Pixar pentru schimbul de date grafice 3D prin diferite aplicații. Acesta este conceput pentru a fi flexibil și extins la alte medii colaborative care rulează instrumente interconectate, cum ar fi NVIDIA Omniverse. Această formare directă (online sau on-site) este destinată inginerilor de design, arhitecților și dezvoltatorilor care doresc să utilizeze Pixar USD pentru a crea, a construi și a partaja scene 3D comune sau active în timp ce lucrează simultan din diferite instrumente grafice. La sfârșitul cursului, participanții vor putea:
  Creați mediul de dezvoltare necesar pentru a începe construirea graficelor 3D și a fluxurilor de lucru. Înțelegeți compoziția de bază a USD și aplicați modificări pentru a îmbunătăți activele 3D și scenele.         Partajați, combinați și transformați mai multe active folosind plugin-urile USD susținute pentru aplicațiile terțe (Maya, Katana și Houdini).
Formatul cursului
  Lecții și discuții interactive. Multe exerciții și practici. Implementarea pe mâini într-un mediu live-lab.
Opțiuni de personalizare
  Acest curs se concentrează pe USD, dar pot fi utilizate și alte aplicații software, cum ar fi Maya, Katana și Houdini. Vă rugăm să confirmați dacă aveți cerințe specifice. Pentru a solicita o pregătire personalizată pentru acest curs, vă rugăm să ne contactați pentru a organiza.
14 hours
Mesa este un cadru Python pentru crearea de modele bazate pe agenți (ABM). Mesa își propune să ofere o alternativă la NetLogo, Repast și MASON. Modelarea bazată pe agent permite cercetătorilor în domeniile biologiei, științelor sociale, rețelei, afacerilor etc. să simuleze acțiunile și interacțiunile agenților autonomi pentru a evalua efectele acestora asupra mediului lor. Această formare directă, condusă de instructori (online sau on-site) este destinată cercetătorilor care doresc să folosească Mesa pentru a crea modele bazate pe agenți într-un mediu Python. La sfârșitul cursului, participanții vor putea:
  Instalați și configurați mediul de dezvoltare necesar pentru a începe modelarea în Python. Creați rapid un model bazat pe agenți folosind componentele de bază integrate ale Mesa. extinde complexitatea modelului. Vizualizați activitatea agentului în timp real în interiorul unui browser. Analizați rezultatele modelului în mod interactiv folosind Python instrumente de analiză a datelor. Integrați modelul cu alte sisteme Python cum ar fi aplicațiile de învățare automată.
Formatul cursului
  Lecții și discuții interactive. Multe exerciții și practici. Implementarea pe mâini într-un mediu live-lab.
Opțiuni de personalizare
  Pentru a solicita o pregătire personalizată pentru acest curs, vă rugăm să ne contactați pentru a organiza.
28 hours
The Repast Suite is a family of advanced, free, and open source agent-based modeling and simulation libraries that have collectively been under continuous development for over 10 years. This four day course in România (online or onsite) explains in detail how to create simulation for agent-based systems using the Repast environment. Course Objectives
 1. Introduce participants to principles and concepts of agent-based modeling and simulation.
 2. Develop participants’ capacity to read and understand agent modeling programming code.
 3. Equip participants with knowledge, so they understand the importance of accurate and precise modeling.
 4. Increase the participants’ understanding of systems of their own using the Agent-based simulation.
 5. Develop a better capacity to use and code agent-based systems using repast, reLogo.
21 hours
NetLogo este una dintre cele mai faimoase și puternice medii de simulare pentru modelarea bazată pe agenți. NetLogo este atât un mediu de dezvoltare, cât și o limbă specifică domeniului pentru modelarea bazată pe agenți. Această formare directă (online sau on-site) este destinată cercetătorilor care doresc să utilizeze NetLogo pentru a crea modele bazate pe agent (ABM). La sfârșitul cursului, participanții vor putea:
  Instalarea [ 0 ] Dezvoltarea unui model bazat pe agenți. vizualizarea activităţii agentului. Analiza rezultatelor modelului. Testarea și documentarea modelului de simulare bazat pe agent.
Formatul cursului
  Lecții și discuții interactive. Multe exerciții și practici. Implementarea pe mâini într-un mediu live-lab.
Opțiuni de personalizare
  Pentru a solicita o pregătire personalizată pentru acest curs, vă rugăm să ne contactați pentru a organiza.
21 hours
CAD gratuit este un model 3D 3D parametric parametric, scriptic și extensibil, care poate proiecta obiecte din viața reală. În cadrul acestui training, instruit în direct, participanții vor învăța cum să modeleze un obiect pentru construcție ulterioară sau imprimare 3D. Până la sfârșitul acestui antrenament, participanții vor putea:
 • Folosiți instrumentele și fluxurile de lucru ale FreeCad pentru a înlocui software-ul comercial de modelare CAD sau BIM
 • Scrieți în mai multe formate precum STEP, IGES, STL, SVG , DXF, OBJ, IFC, DAE etc.
 • Folosiți Python pentru a extinde funcționalitatea CAD gratuit
 • Automatizați FreeCad, construiți module și încorporați CAD gratuit într-o aplicație existentă
Public
 • Designeri
 • Dezvoltatori
 • Ingineri mecanici
Formatul cursului
 • Partea de prelegere, o discuție parțială, exerciții și practici practice
35 hours
Cortona3D este un software de publicare pentru a genera documentația 3D / 2D bazată pe web din datele existente CAD și BOM. În această instruire directă, participanții vor învăța cum să seteze și să opereze diferitele componente Cortona3D pe măsură ce creează documentație tehnică îmbunătățită pentru un proiect de eșantion. La sfârșitul acestei cursuri, participanții vor putea utiliza Cortona3D pentru a publica diferite tipuri de materiale animate 3D, inclusiv cataloguri, documentație și resurse de formare. Audienţă
  Inginerii Designerii Publicații tehnice profesioniști
Formatul cursului
  Lecții parțiale, discuții parțiale, exerciții și practici grele
21 hours
Proiectarea circuitelor PCB (circuit imprimat) se referă la procesul de proiectare, gravare și imprimare a circuitelor pe o dispunere a plăcilor de semnal. EAGLE este o aplicație desktop disponibilă liber pentru proiectarea PCB-urilor. În cadrul acestui training, instruit în direct, participanții vor învăța cum să folosească software-ul Eagle pentru a crea plăci de circuite PCB. Cursul începe prin examinarea unui set de scheme existente, apoi desenul unui circuit original în Eagle. Etapa de pregătire prin procesul de proiectare a plăcii de circuit și discută procesul de fabricație a plăcilor (cursul nu include fabricarea fizică a plăcilor). Până la sfârșitul acestui antrenament, participanții vor putea:
 • Creați o placă de circuit imprimat (PCB) din orice schematică
 • Creați scheme și proiectați placi de circuit folosind Eagle
 • Exportați fișierele standard ale industriei pentru construirea plăcii de circuit
Public
 • Ingineri
 • tehnicieni
Formatul cursului
 • Partea de prelegere, o discuție parțială, exerciții și practici practice
notițe
 • Pentru a solicita un antrenament personalizat pentru acest curs, vă rugăm să ne contactați pentru a vă organiza.
21 hours
Proiectarea circuitelor PCB (circuit imprimat) se referă la procesul de proiectare, gravare și imprimare a circuitelor pe o dispunere a plăcilor de semnal. Altium Designer este o aplicație desktop disponibilă liber pentru proiectarea PCB-urilor. În cadrul acestui instruire, instruit în direct, participanții vor învăța cum să folosească software-ul Altium pentru a crea plăci de circuite PCB. Cursul începe prin examinarea unui set de scheme existente, apoi extragerea unui circuit original în Altium. Etapele de instruire prin procesul de proiectare și fabricare a plăcii de circuit. Până la sfârșitul acestui antrenament, participanții vor putea:
 • Creați o placă de circuit imprimat (PCB) din orice schematică
 • Creați scheme și proiectați placi de circuit folosind Altium
 • Tipăriți și etichetați o placă de circuit fizică
 • Exportați fișierele standard ale industriei pentru a le trimite unui producător la scară largă
Public
 • Ingineri
 • tehnicieni
Formatul cursului
 • Partea de prelegere, o discuție parțială, exerciții și practici practice
notițe
 • Pentru a solicita un antrenament personalizat pentru acest curs, vă rugăm să ne contactați pentru a vă organiza.
21 hours
AutCAD este o aplicație software pentru proiectarea și redactarea asistată de calculator. Cu autoCAD, utilizatorii sunt capabili de a crea modele 2D precise pentru arhitectura, de fabricație, și mai mult. Acest instructor-condus, de formare Live (la fața locului sau la distanță) este destinat designeri web care doresc să creeze modele precise 2D folosind autoCAD. Până la sfârșitul acestei instruiri, participanții vor putea:
 • Creați și actualizați automatCAD desene, planuri și machete.
 • Gestionați diferite dimensiuni de stil pentru stilul avansat.
 • Stăpâniți sistemul de coordonate carteziene pentru a crea o intrare semnificativă și dinamică.
Formatul cursului
 • Prelegere interactivă și discuții.
 • O mulțime de exerciții și practică.
 • Punerea în aplicare hands-on într-un mediu de laborator live.
Opțiuni de personalizare curs
 • Pentru a solicita un training personalizat pentru acest curs, va rugam sa ne contactati pentru a aranja.
14 hours
Autodesk Revit este un software de modelare 3D și 2D cunoscut pentru arhitectură, inginerie, contractare și proiectare. Cu Audesk Revit, utilizatorii vor avea instrumentele și bibliotecile adecvate pentru a crea cu succes un proiect de modelare de la zero până la producție. Această instruire în direct, instruită în direct (la fața locului sau la distanță) se adresează designerilor web care doresc să creeze modele 3D și / sau 2D cu Autodesk Revit. Până la sfârșitul acestui antrenament, participanții vor putea:
 • Adăugați elemente de bază, cum ar fi niveluri și grile pentru modelare avansată.
 • Creați modele gata de analiză și proiectare.
 • Importați fișiere CAD și conectați fișierele Revit.
Formatul cursului
 • Prelegeri și discuții interactive.
 • O mulțime de exerciții și practică.
 • Implementarea practică într-un mediu de laborator live.
Opțiuni de personalizare a cursului
 • Pentru a solicita un antrenament personalizat pentru acest curs, vă rugăm să ne contactați pentru a vă organiza.
14 hours
SketchUp este un program de computer cu modelare 3D pentru crearea unei game largi de aplicații de desen. Utilizând SketchUp, utilizatorii pot crea modele 3D, adăuga date la modele, import / export pachete CAD și multe altele. Acest training, instruit în direct (la fața locului sau la distanță), se adresează arhitecților care doresc să creeze modele 3D pentru proiecte arhitectonice folosind SketchUp. Până la sfârșitul acestui antrenament, participanții vor putea:
 • Folosiți SketchUp pentru a crea modele 3D de clădiri, peisaje, scene, mobilier etc.
 • Aplicați diferite tipuri de materiale pe interiorul și exteriorul unei structuri 3D.
 • Geolocați o structură modelată pentru maparea elementelor realiste, cum ar fi umbrele.
Formatul cursului
 • Prelegeri și discuții interactive.
 • O mulțime de exerciții și practică.
 • Implementarea practică într-un mediu de laborator live.
Opțiuni de personalizare a cursului
 • Pentru a solicita un antrenament personalizat pentru acest curs, vă rugăm să ne contactați pentru a vă organiza.
14 hours
CATIA este un software de design grafic pentru proiectarea asistată de calculator și producția asistată de calculator. Folosind CATIA, utilizatorii pot crea și automatiza modele 2D și 3D. Acest instructor-a condus, de formare live (la fața locului sau de la distanță) se adresează web designeri care doresc să utilizeze CATIA pentru a dezvolta și de proiectare 2D și modele 3D. Până la sfârșitul acestei instruiri, participanții vor putea:
 • Sprijiniți mai multe etape de dezvoltare a produsului, inclusiv proiectarea, fabricarea și ingineria.
 • Facilitarea proiectării diferitelor sisteme, ar fi sistemele de fluide.
 • Aplicați CATIA la o mare varietate de industrii și echipamente industriale.
Formatul cursului
 • Interactive prelegere și discuții.
 • O mulțime de exerciții și practică.
 • Punerea în aplicare hands-on într-un mediu live-lab.
Opțiuni de personalizare a cursului
 • Pentru a solicita o instruire personalizată pentru acest curs, vă rugăm să ne contactați pentru a aranja.
14 hours
Această instruire condusă de instructori, formare live (online sau on-site) este destinată inginerilor mecanice și designerilor care doresc să învețe cum să folosească Modelica limbajul de modelare pentru modelarea sistemelor industriale. Modelica este un limbaj de modelare pentru sisteme complexe care implică componente mecanice, electrice, electronice, hidraulice, termice, de control, electrice sau subcomponente orientate spre proces. La sfârșitul cursului, participanții vor putea:
  Alegeți din diferite platforme de sursă deschisă pentru a dezvolta modele Modelica Înțelegeți diferitele utilizări din lumea reală și detaliile de implementare ale Modelica Modelul sistemelor industriale reale care implică componente electrice și mecanice Implementarea Modelica bibliotecilor și crearea propriilor clase Integrarea algoritmelor lor în sistemele și aplicațiile existente
Formatul cursului
  Lecții și discuții interactive Multe exerciții și practici Hands-on implementare într-un mediu live-lab
Opțiuni de personalizare
  Această pregătire se bazează pe diferite platforme open source pentru a rula Modelica (JModelica.org, Openmodelica, etc.) Pentru a solicita o implementare specifică pentru acest curs, vă rugăm să ne contactați pentru a organiza.
35 hours
This instructor-led, live training in România (online or onsite) is aimed at artists, game developers, or complete beginners who wish to use Blender to create 3D models for interactive applications, video games, animated films, etc. By the end of this training, participants will be able to:
 • Understand the principles and core concepts of 3D modeling.
 • Explore a variety of modes and tools for modeling and editing 3D meshes.
 • Learn how to create animations and visual effects with Blender.
 • Add curves, surfaces, metaballs, and hair particles to simulate realistic 3D motions.
 • Use the tools for UV mapping/unwrapping, sculpting, and painting 3D models.
 • Export 3D models and assets to a game engine, 3D printer, or other software. 
7 hours
Blender este un software de calculator 3D Open Source pentru crearea de aplicatii 3D, modele, efecte vizuale si multe altele. Încorporarea Python cu Blender îmbunătățește eficiența prin automatizarea sarcinilor. Acest instructor-condus, de formare Live (la fața locului sau la distanță) este destinat designeri web care doresc să program în Python pentru automatizare Blender. Până la sfârșitul acestei instruiri, participanții vor putea:
 • Construiți elemente de interfață, ar fi meniurile.
 • Gestionați Blender cu codul Python.
 • Scrieți scripturi pentru procese de rulare automată.
 • Exploreaza si intelege biblioteca bpy.
Formatul cursului
 • Prelegere interactivă și discuții.
 • O mulțime de exerciții și practică.
 • Punerea în aplicare hands-on într-un mediu de laborator live.
Opțiuni de personalizare curs
 • Pentru a solicita un training personalizat pentru acest curs, va rugam sa ne contactati pentru a aranja.
21 hours
RealityCapture este un software de fotogrametrie pentru modelarea 3D folosind imagini de cameră sau scanări cu laser. Acesta produce modele 3D cu rezoluție ridicată și realiste, procesând la viteză cu cerințe minime de hardware. Această formare directă (online sau on-site) este destinată inginerilor de design, arhitecților sau dezvoltatorilor de jocuri video care doresc să utilizeze RealityCapture pentru a crea modele 3D pentru jocuri de noroc, arhitectură sau alte proiecte de vizualizare. La sfârșitul cursului, participanții vor putea:
  Creați mediul de dezvoltare necesar pentru a începe crearea de modele 3D cu RealityCapture. Aflați cum să implementați fluxul de lucru fotogrammetic pentru a produce și reconstrui modele 3D realiste. Exportați și încărcați modele 3D la platformele de conținut VR și AR, cum ar fi Unreal Engine, Sketchfab și Cesium ion.
Formatul cursului
  Lecții și discuții interactive. Multe exerciții și practici. Implementarea pe mâini într-un mediu live-lab.
Opțiuni de personalizare
  Pentru a solicita o pregătire personalizată pentru acest curs, vă rugăm să ne contactați pentru a organiza.

Last Updated:

Sfarsit de saptamana 3D Modeling Cursuri, Seara 3D Modeling Training, 3D Modeling Camp, 3D Modeling Cu instructor, Sfarsit de saptamana 3D Modeling Training, Seara 3D Modeling Cursuri, 3D Modeling Coaching, 3D Modeling Instructor, 3D Modeling Trainer, 3D Modeling Cursuri, 3D Modeling Clase, 3D Modeling Pe pagina, 3D Modeling curs privat, 3D Modeling one on one training

Reduceri pentru cursuri

No course discounts for now.

Newsletter Oferte Cursuri

Respectăm confidențialitatea adresei dvs. de email. Nu vom transmite sau vinde adresa altor părți. Puteți să schimbați preferințele sau să vă dezabonați complet în orice moment.

Câțiva dintre clienții noștri

is growing fast!

We are looking for a good mixture of IT and soft skills in Romania!

As a NobleProg Trainer you will be responsible for:

 • delivering training and consultancy Worldwide
 • preparing training materials
 • creating new courses outlines
 • delivering consultancy
 • quality management

At the moment we are focusing on the following areas:

 • Statistic, Forecasting, Big Data Analysis, Data Mining, Evolution Alogrithm, Natural Language Processing, Machine Learning (recommender system, neural networks .etc...)
 • SOA, BPM, BPMN
 • Hibernate/Spring, Scala, Spark, jBPM, Drools
 • R, Python
 • Mobile Development (iOS, Android)
 • LAMP, Drupal, Mediawiki, Symfony, MEAN, jQuery
 • You need to have patience and ability to explain to non-technical people

To apply, please create your trainer-profile by going to the link below:

Apply now!

This site in other countries/regions